مجموعۀ ارزشمند سخنرانیها و مواعظ حضرت آیتاللَه حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّساللَهسرّه که در سنوات مختلف در اعیاد نیمه شعبان برای برادران ایمان و شاگردان سلوکی و عموم مؤمنین ایراد فرمودهاند.
دیگر با وجود مطالبی كه سرور ما و اخوی معظم ما فرمودند مطلب تمام شد و جایی برای صحبت ما و تصدیق ما باقی نگذاشتند مضافاً به این كه چندان حالم مناسب نیست و اگر خصوصیت مجلس امروز كه مصادف با تلبّس اخوان روحانی به لباس روحانیت و توججّ به تاج ملائكه است نبود شاید توفیق حضور در مجلس را حتّی نداشتم.
روایتی است از امام علیهالسّلام كه میفرمایند: من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة: روایتی است كه همه این روایت را شنیدیم و در اطرافش هم طبعاً تأمّل كردیم و برای ما یا برخی از ما هم شاید قدری مستغرب و مستبعد بیاید كه كسی كه بمیرد و امام زمانش را نشناخته باشد مانند افرادی كه در جاهلیت یعنی در زمان قبل از ظهور اسلام زندگی میكردند و از دنیا میرفتند، مرگش مانند آنها است. آن افرادی كه در زمان جاهلیت به دنیا میآمدند و از دنیا میرفتند چه كسانی بودند؟ كسانی بودند كه بت میپرستیدند. دختران را زنده به گور میكردند (وَ إِذَا الْمَوْؤُدَةُ سُئِلَتْ* بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ) [سوره التكوير، آيه ٨ و ٩]؛ موؤدة یعنی آن زنده به گور شده. یعنی مردی میآمد و دختر چهارساله و پنج ساله خود را در حالی كه گریه میكرد خیلی عجیب یك روایتی است كه یك شخص آمد پیش پیامبر و شرح حال زنده به گور كردن دختر خودش را به پیغمبر میداد كه من چطور دخترم را زنده به گور كردم و این دختر من مرا كمك میكرد در كندن قبر با دستهای كوچكش! بله عجیب، عجیب آدم اصلًا نمیتواند باور كند كه چطور و همین طور پیغمبر اشك از چشمانشان میآمد! همین طور میآمد! جاهلیت اینها بودند. از خرما و مواد غذایی بت درست میكردند وقتی كه قحطی میآمد حمله میكردند و خدایان خود را تناول میكردند و حالا به هر كسی هر جا رسید دیگر یكی سرش، یكی پا، یكی دمش دیگر حالا بسته به نصیب و آن حظّی كه عرض كنم وضعیت جاهلی این طوری بود. حالا خیال نكنیم این قضیه فقط در میان اعراب بود نه در میان فرسش هم همین بود در میان غیرفرسش هم همین بود. خیلی جا، جای تعجّب نیست. شما خیال میكنید الآن زمان، زمان جاهلیت نیست؟ الآن زمان جاهلیت نیست؟ الآن زمان فكر و تعقّل و تفكّر و رسیدن به مدارج و ارزشهای انسانی است؟! این است؟! خدمت رفقا و دوستان عرض كردم كه اگر ما نگاهی بیاندازیم به بشر امروز و جنایتهایی كه در این روز به واسطه این بشر انجام میشود و وقاحتهایی كه از كارهای غیراخلاقی و سوء رفتار و مَساوِی آنها مشاهده میشود صد رحمت میفرستیم به آنهایی كه ١٤٠٠سال پیش بودند. صد رحمت به آنها میفرستیم.
مجموعه سخنرانی مبانی اسلام – آیت الله طهرانی با موضوع نیمه شعبان